IJmuider Courant

Lekker buiten ’n balletje gooien bij petanqueclub IJmuiden
© foto United Photos/Paul Vreeker
De leden van PUIJ in actie op de baan aan de Heerenduinweg.

Op drie middagen vaste prik: dan melden de leden van de ’Petanque Union IJmond’ zich bij hun baan aan de Heerenduinweg in IJmuiden. Vandaag staan ze in de schijnwerpers.

Wanneer zijn jullie opgericht?

,,We zijn opgericht op 2 februari 1990”, zegt Bert Buitenhuis van de club.

Kun je iets vertellen over de sfeer binnen de club?

Buitenhuis: ,,PUIJ is een vereniging die staat voor sportiviteit en gezelligheid. Wij zijn een vereniging met iets oudere jeu de boulers die vooral de sportieve gezelligheid en het sociale contact op de eerste plaats stellen. We spelen elke dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 13 tot 15 uur. Maar het is natuurlijk niet zo dat je per se elke speelmiddag moet komen. Er zijn leden die nog werken en dus niet altijd kunnen. Geen probleem. Je hoeft je nooit aan of af te melden voor een spelmiddag. Rond een uur of één, als iedereen er is, maken wij de indeling wie met wie speelt. We zorgen er altijd voor dat je met en tegen een ander speelt.”

Doen jullie ook aan wedstrijden mee?

,,Jazeker. Elk jaar zijn er wel een paar interne toernooitjes. Zo is er in december weer het ’Glühwein Toernooi’. Een gezellig toernooi met een glaasje Glühwein en een kampvuurtje. Heel gezellig en ongedwongen.”

Hoe kijk je naar de toekomst?

,,Die zien we positief tegemoet. Zeker met een paar nieuwe en enthousiaste leden erbij, want die kunnen we nog wel gebruiken. De leden zijn gemiddeld 70 jaar en daarom zijn we hard op zoek naar verjonging. Iedereen die wil mag komen spelen, leeftijd speelt niet echt een rol bij ons. Voor het lidmaatschapsgeld hoef je het niet te laten, want die is niet hoog.

We hopen nog lang onze leuze ’Blijf gezond, doe ook ‘boeltje bij’ met PUIJ’ hoog te houden aan de Heerenduinweg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *